Uw vakkundige elektricien
Amsterdam 020 - 6104860
Almere 036 - 5240944

Brins


Home » Installatie beveiliging » Aarding en Aardlekschakelaar

Aarding en Aardlekschakelaar

Vervanging van aarding en aardlekschakelaar in Amsterdam

Brins Elektrotechniek is specialist op het gebied van elektra en elektrische apparaten. De aarding van apparatuur en de aardlekschakelaar zorgen er samen voor dat u uw keukenapparatuur en huishoudelijke apparaten veilig kunt gebruiken. Onze elektriciens kunnen de aarding van uw apparatuur controleren en een aardlekschakelaar vervangen of aanleggen in de regio Amsterdam.

 

Aarding van apparatuur voor uw veiligheid

Een goede veiligheidsaarding zorgt ervoor dat apparaten niet onder spanning komen te staan. Aarding is dus zeer belangrijk voor het gebruik van uw apparaten. Als uw waterkoker, keukenmachine, stofzuiger, wasmachine of strijkijzer defect is, zorgt de aarding ervoor dat de stroom veilig wegvloeit via een aarde. In de meterkast slaat dan een stop door, of valt de aardlekschakelaar uit. Op die manier kunnen gevaarlijke situaties, zoals stroomschokken, voorkomen worden. Krijgt u een schokje of tinteling van een apparaat of van de kraan, is uw cv-ketel van slag of twijfelt u gewoon? Brins kan de aarding van uw apparatuur controleren, zodat u zeker weet dat u deze veilig kunt gebruiken.

 

De aardlekschakelaar als extra beveiliging

De aardlekschakelaar is een extra beveiliging van de stroomvoorziening van uw huis. Op de aardlekschakelaar zijn vaak meerdere elektriciteitsgroepen aangesloten. De aardlekschakelaar schakelt de spanning op deze groepen uit als er een onveilige hoeveelheid elektriciteit wegvloeit door een defect, of door blikseminslag. Op die manier worden gevaarlijke situaties als elektrocutie en brand voorkomen.

 

Aardlekschakelaar vervangen of controleren

Sinds 1975 is de aardlekschakelaar verplicht in woningen. In nieuwbouwwoningen zitten alle groepen achter een aardlekschakelaar, in oudere woningen vaak alleen een deel van de groepen (de zogenaamde groene groepen). Brins Elektrotechniek kan uw aardlekschakelaar controleren, aanleggen of vervangen, voor een optimale veiligheid in huis. Zelf kunt u de aardlekschakelaar twee keer per jaar testen, door de testknop (T) in te drukken en te controleren of de installatie uitgeschakeld wordt. Is dit niet het geval, dan werkt uw aardlekschakelaar niet naar behoren.

 

Als specialist op het gebied van elektra en elektrische apparatuur kan Brins Elektrotechniek de aarding van uw apparatuur controleren en uw aardlekschakelaar controleren, vervangen of aanleggen in de regio Amsterdam. Eens in de 10 jaar en in de volgende situaties is controle aanbevolen:

  • Verbouwen
  • Verhuizen
  • Als uw installatie geaard is op een kunststof waterleiding
  • Na aanpassingen aan de elektra installatie
  • Als u tintelingen of een schok krijgt van waterkraan of elektrische apparatuur